Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

DANABLU ST. CLEMENS

Mėlynasis traputis…..
 

Danablu – mėlynojo pelėsio, 50 % riebumo sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno ir brandinamas nemažiau kaip 5 savaites. Danablu sūrio gamyboje atsispindi Danijos sūrio gamintojų tradicinė kompetencija ir patirtis. Pienas homogenizuojamas* ir termiškai apdorojamas, sūris yra intensyvaus ir pikantiško skonio, lengvai pjaunamas ir šiek tiek trupios tekstūros.
Danablu sūris yra žymimas PGI (Protected Geographical Indication - liet. Saugoma geografinė nuoroda “SGN”) ženklu, kas reiškia, kad Danablu sūris gali būti gaminamas tik iš Danijoje auginamų karvių pieno ir tik patvirtintuose pieno ūkiuose, kurie yra reguliariai tikrinami, siekiant užtikrinti, kad sūris būtų gaminamas tiksliai pagal nustatytas specifikacijas.
Mėlynojo pelėsio sūris Danablu nepakeičiamas užkandis prie raudonojo sauso vyno. Taip pat, gali būti vartojamas kaip pagardas mėsos patiekalams. Patiekdami kaip užkandį, suvertą ant pagaliuko su kriaušių gabaliukais, figomis, vynuogėmis,pagardintą riešutais.
* Homogenizacija - mechaninio apdorojimo procesas, kurio metu riebalų rutulėliai yra disperguojami (išskirstomi) į mažesnius ir vienodai paskirstomi visame produkto tūryje

 


 
Karamelizuotų kriaušių ir Danablu salotos
   
 
Danablu su meduje mirkytais riešutais