Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

AZUL

Aitrusis margumynas.....
 

Azul - mėlyno pelėsio sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, pagal nuo seno saugomą gamybos receptą. Varškė nuvarvinama, sudedama į formas, du kartus sūdoma rankomis, naudojant sausą rupią druską. Sūris keletą kartų apverčiamas, vėliau badomas ilgomis adatomis tam, kad oras patektų į sūrį ir padėtų plisti penicillium pelėsiui. Vėliau sūris brandinamas rūsiuose nemažiau kaip 2 savaites.
Azul sūrio gimtinė yra Auvergne regionas, Pietų Prancūzijoje. Šis regionas pasižymi unikaliu vulkaniniu ir granitiniu dirvožemiu, turinčiu daug mikroelementų, atšiauriu klimatu, dėl kurio išsivystė itin specifinė augmenija, kuri įtakoja išskirtinį sūrio Azul skonį.
Mėlynasis Azul sūris suteiks pikantiškumo salotoms, paprastiems arba mirkomiems padažams. Juo galite apibarstyti picą, dėti į makaronų padažą. Taip pat, galima mėgautis kaip užkandžiu prie švelnaus saldaus vyno ar tiesiog su saldžiomis vynuogėmis. Vyno saldumas mažina pelėsio skonio aitrumą. Toks derinys papildomai patrauklus tuo, jog burnos pojūčiuose gražiai „žaidžia“ ne tik saldumas su pelėsiu, bet ir saldumas su įprastiniu tokiam sūriui akivaizdžiu sūrumu. Tinka Loupiac AC, Sainte-Croix-Du-Mont AC, Monbazillac AC, Cadillac AC, Coteaux du Layon AC vynai.