Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

APPENZELLER A.O.C.

Šveicarų tradicijos ant Jūsų stalo...
 

Apencelis - vienas iš Šveicarijos sūrio gamintojų pasididžiavimų. Tai vidutinio kietumo karvės pieno sūris, gaminamas tik griežtai apibrėžtoje Šveicarijos dalyje – Apencelio kantone ir kai kuriose jo apylinkėse - ir tik pagal nusistovėjusias senovines tradicijas ir griežtus reikalavimus. Šis unikalus sūris gaminamas jau per 700 metų.
Apencelio sūris, pasižymi išskirtiniu aštroku ir švelniai vaisiniu skoniu, ir stiproku aromatu. 48 % riebumo Apencelio spalva šviesiai kreminė, tekstūra minkšta ir burnoje tirpstanti, su mažomis skylutėmis.
Apencelio sūris gaminamas iš nepasterizuoto (min. 5%) ir termizuoto karvių pieno mišinio. Sūris brandinamas nuo 3 iki 6 mėnesių, reguliariai įtrinant sūrymu su aromatinių žolelių mišiniu. Tikslus sūrymo receptas yra saugomas kaip kiekvieno gamintojo paslaptis.
Apencelis gali būti valgomas vienas, kaip užkandis, taip pat, naudojamas šaltuose ir karštuose patiekaluose, ir net desertuose. Puikiai dera su šviežiais vaisiais. Šį sūrį geriausia derninti su baltaisiais Riesling arba su raudonaisiais Pinot Noir vynuogių vynais.