Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

LA CARBRETTE

Mažasis „Eifelio“ bokštas......
 

La Cabrette - tai prancūžiškas sūris, priskiriamas šviežių sūrių kategorijai. Jis gaminamas iš pasterizuoto ožkų pieno, yra 40% riebumo ir turi minkštą kreminę tekstūrą. Be savo puikaus skonio ožkos pienas turi daugiau naudos organizmui ir yra lengviau virškinamas negu karvės pienas, todėl šis sūris yra mėgstamas visame pasaulyje. Puikios baltos spalvos sūris turi saldų, burnoje tirpstantį skonį ir puikų aromatą. Sūris pateikiamas pirkėjui sulipdytas į nedideles piramides, todėl jį patogu vartoti. La Cabrette sūris puikiai tinka desertams ar valgyti vieną tepant ant prancūziškos bagetės ar saldaus krekerio. Taip pat valgant su vaisiais ar riešutais. Jis puikiai poruojamas su saldžiu baltu ar rožiniu vynu.