Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

MOZZARELLA VALCOLATTE

Itališkas pieno „lašelis“.......
 

Mozzarella - tai šviežias sūris sūrymo tirpale, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, 42% riebumo. Šis Mozzarella sūris kilęs iš Lombardijos regiono, Italijoje, kuris garsėja kaip pagaminantis daugiausiai pieno regionas visoje Italijoje bei žymus savo senomis kulinarinėmis tradicijomis, stebinančiomis ne tik mėgėjus, bet ir įmantrios virtuvės profesionalus. Mozzarella Laime gamybos procese naudojamos švarios starterinės kultūros, kurios aprūpina sūrį naudinga mikroflora, suteikiančia sūriui unikalų skonį ir apsaugančia jį nuo kenksmingų bakterijų. Tai gyvas produktas, kuris savo sudėtyje neturi jokių konservantų. Prapjovus Mozzarella sūrį, galite pastebėti pieno lašelius, kaip sako italai: „ tikroji Mazzarella verkia pienu “.
Brangiausias ingredientas Mozzarelloje – tai raugo kultūros, kurių gamybos technologijos yra paslaptis, kurią saugo Italijos vyriausybė. Mozzarellos sūris nepaprastai naudingas. Jame gausu vitaminų A, D, būtinų amino rūgščių, polisacharidų, mineralinių medžiagų, mikrokultūrų, teigiamai veikiančių imuninę sistemą bei medžiagų apykaitą organizme.
Ši Mozzarella pasiekia vartotoją panardinta į sūrymą, kuriame ji ir buvo suformuota. Tai padeda išlaikyti sūriui jam būdingas skonines savybes bei prailgina galiojimo laiką.
Bene labiausiai paplitęs Mozzarella sūrio panaudojimas – tai tradicinėse Itališkos Mozzarella salotos su pomidorais bei baziliku. Tačiau šis sūris puikiai tiks sumuštiniams, užkeptiems orkaitėje patiekalams, su makaronais, lazanija ar kepti ant grotelių. Mozzarella sūris vertas itališko baltojo ar rausvojo vyno partnerystės.

 


 
Mocarelos ir pomidorų salotos