Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Figos apkeptos sūriu

 

 

Jums reikės:

  • 8 šviežių figų;
  • 8 vytinto kumpio griežinėlių;
  • 200 g pelėsinio Double Creme sūrio;
  • 200 ml grietinėlės;
  • Šaukštelio sviesto.

Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, supilkite grietinėlę ir sudėkite gabalėliais pjaustytą sūrį. Maišykite kaitindami ant nedidelės ugnies, kol sūris išsilydys ir susidarys vientisa masė. Imkite figas, jas iš viršaus įpjaukite, įvyniokite į vytinto kumpio griežinėlius ir persmeikite dantų krapštuku. Figas dėkite į aukštesnį kepimo indą, į jų viduriukus, kur įpjovėte, įpilkite sūrio padažo, uždenkite indą folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 5–7 minutes. Nuimkite foliją ir dar porą minučių pakepkite.

 

Skanaus!