Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Baklažanų suktinukai su Rulo de Cabra

 

 

Jums reikės:

  • Didelio baklažano;
  • 200 g Rulo de Cabra su paprika;
  • 6 džiovintų pomidorų aliejuje;
  • Šaukšto ryžių acto;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 šaukštų pesto padažo;
  • Šaukšto skrudintų graikinių riešutų;
  • Arbatinio šaukštelio vasabi;
  • Šaukšto provanso žolelių;
  • Šaukšto skrudintų sezamo sėklų;
  • 5 g aitriosios paprikos;
  • 5 g imbiero;
  • 2 šaukštų sezamų aliejaus;
  • Šaukšto medaus;
  • 2 šaukštų sojų padažo;
  • Pusės žaliosios citrinos žievelės.

 Nupjaukite baklažano kotelį ir patį baklažaną supjaustykite plonomis juostelėmis. Tam galite panaudoti daržovių skustuką. Juosteles įtrinkite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad išsiskirtų skystis. Vėliau baklažano juosteles gerai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu ir pakepinkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Dėkite ant popierinių servetėlių, kad jos sugertų riebalų perteklių. Gaminkite marinatą: aitriąją papriką nulupkite ir sukapokite, imbierą nulupkite ir sutarkuokite. Sudėkite į plakimo indą. Pilkite aliejų, ryžių actą, sojų padažą, provanso žoleles, sezamo sėklas, sezamo aliejų, medų, sojų padažą, citrinos žieveles. Dėkite vasabi. Viską suplakite ir tepkite ant baklažano juostelių. Baklažanus marinate marinuokite apie 3 valandas. Tada baklažano juosteles tepkite česnakais ir džiovintais pomidorais sumaišytais su sūriu. Baklažano juosteles klokite vieną ant kitos ir sukite dailius bokštelius. Riešutus sumaišykite su pesto padažu ir patiekite lėkštėje drauge su baklažanų suktinukais.

 

Skanaus!