Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Sluoksniuotos tešlos bandelė

 

Jums reikės:

  • 6 bandelių
  • 150 g grietinėlės
  • 50 g lęšių
  • 1 pomidoro ( 6 riekelės)
  • 6 riekelių baklažano
  • 200 ml alyvuogių aliejaus
  • 250 g Fourme d'Ambert sūrio
  • druskos ir pipirų

Į verdantį pasūdytą puodą supilkite lešius ir juos apvirkite ir atvėsinkite. Apkepkite baklažano griežinėlius ir pomidoro skilteles alyvuogių aliejuje ir taip pat atvėsinkite. Išplakite grietinėlę. Perpjaukite bandeles į 6 lygias dalis ir paskrudinkite jas orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą. Susluoksniuokite bandeles su paruoštomis daržovėmis ir lešiais. Užpilkite grietinėle ir uždėkite smulkintą sūrį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir sudėkite paruoštas bandeles. Patiekite su graikinių riešutų užpilu bei salotomis.

Skanaus!