Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Sūrio pyragas “Sofija”

 

Jums reikės:

  • 1 smulkinto svogūno;
  • 30 g sviesto;
  • 150 g kubeliais pjaustyto Griujerio sūrio;
  • 200 g kubeliais pjaustyto kumpio;
  • 100 g kubeliais pjaustytos šoninės;
  • 100 g tarkuoto Ementalio sūrio;
  • 2 nuluptų pomidorų;
  • 500 g sluoksniuotos tešlos.
  • 2 kiaušinių;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 1 šaukšto miltų;
  • druskos ir pipirų;
  • malto muskato;
  • malto saldžiojo pipiro;
  • truputėlio grietinėlės;
  • 1 kiaušinio trynio aptepimui.

 

Svogūnus ir šonine apkepkite svieste. Kai svogunai suminkštės, dėkite į keptuvę kumpį ir pakepę dar 5 min leiskite mišiniui atvėsti. Sumaišykite svogūnų ir mėsos mišinį su sūriu, pomidorais, kiaušiniais, miltais, pagardinkite prieskoniais ir grietinėle. Iškočiokite 2/3 tešlos, kad tilptų į 22 cm kepimo formą, paliekant apie 2 cm storio šonus. Paskleiskite įdarą ant tešlos ir atsargiai užlenkite kraštus. Iškočiokite likusią tešlą iki 2 mm storio ir suformuokite “dangtelį”, kad tilptų uždėti ant kepimo formos. Ištepkite kraštus kiaušinio trynio plakiniu ir užspauskite kraštelius. Atsargiai aptepkite likusiu plakiniu pyrago “dangtelį” ir jo viduryje pradurkite skylutę, karštam orui išeiti. Kepkite pyragą įkaitintoje iki 220 ​​° C temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Jei viršus tampa per tamsus, uždenkite aliuminio folija.

Skanaus!