Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūrio padažu

 

Jums reikės:

  • Sluoksniuotos tešlos lazdelėms:
  • 1 pok. šaldytos sluoksniuotos tešlos;
  • 1 kiaušinio;
  • Prieskoninių žolelių;
  • Druskos, pipirų;
  • Padažui:
  • Indelio Creme Papillon tepamo sūrio;
  • Nedidelio gabaliuko tarkuoto kietojo sūrio;
  • Sviesto;
  • Česnako;
  • Virinto vandens;
  • Pipirų.

 

Atitirpinkite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite plonomis juostelėmis, maždaug 5 mm storio. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite juosteles. Išplakite kiaušinį, sumaišykite su prieskoninėmis žolelėms, druska ir aptepkite tešlos juosteles. Kepkite tol, kol gražiai pagels. Pasiruoškite padažą. Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite smulkintą česnaką. Sudėkite tepamą sūrį ir lėtai maišykite. Sudėkite tarkuotą kietą sūrį ir vėl maišykite. Jei padažas atrodo per tirštas įpikite truputėlį vandens. Paragaukite, jei reikia, įberkite truputėlį druskos ir pipirų. Juosteles sudėkite ant lentelės, o sūrio padažą supilkite į dubenėlį.

Skanaus!