Jums reikės:
- 8 vidutinio dydžio burokėliai, padalinti ketvirčiais
- 45 ml (3 šaukštai) alyvuogių aliejaus
- 15 ml (1 šaukštas) balzamiko acto
- 50 g pakepintų kedro riešutų
- 150 g įvairių salotų ar žolelių lapų (špinatų, rėžiukų)
- 10 ml (2 šaukšteliai) medaus
- 200 g kubeliais smulkinto Frico Mild Chevrette sūrio
- Duonos patiekimui
Įkaitinkite orkaitę iki 190º C. Burokėlius sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir negailėdami apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite 35-40 min. vis pamaišydami, kol burokėliai taps minšti. Iškepus leiskite jiems atvėsti. Sudėkite burokėlius, kedro riešutus ir žalumynus į dubenį. Sumaišykite likusį alyvuogių aliejų, actą, medų ir druską su pipirais. Užpilą supilkite ant salotų ir lengvai išmaišykite. Padalinkite salotas į keturis dubenėlius ir ant viršaus užtarkuokite sūrio. Patiekite su skrudinta duona.
Skanaus!