Jums reikės:
- 200 g Jūsų mėgstamų makaronų;
- 10 smidrų;
- Porą saujų vyšninių pomidorų;
- 100 g „Cremas“ sūrio;
- Žiupsnelio druskos.
Padažui:
- Žiupsnelio druskos;
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 2 citrinų sultys;
- Žiupsnelio pipirų.
Makaronus išvirkite, dėkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti. Kitame puode užkaiskite vandens. Virš jo dėkite sietelį su smidrais. Uždenkite ir pagarinkite smidrus maždaug 5 minutes. Jei smidrai storesni – galite kiek ir ilgiau. Jie turi suminkštėti. Tada juos perliekite šaltu vandeniu ir, kai nuvarvės, supjaustykite gabalėliais. Pomidorus perpjaukite pusiau. Dėkite į dubenį makaronus, smidrus ir pomidorus. Viską išmaišykite. Gaminkite padažą: alyvuogių aliejų, citrinų sultis, druską ir pipirus sumaišykite. Padažą pilkite į dubenį su salotomis ir išmaišykite. Uždenkite viską ir palaikykite šaldytuve mažiausiai porą valandų. Prieš tiekiant užbarstykite pjaustyto „Cremas“ sūrio.
Skanaus!