Jums reikės:
- 2 didelių apelsinų,
- 1 vidutinio pankolio šaknies,
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas,
- 75 g įvairių salotų mišinio,
- 150 g Frans Hals ožkos sūrio.
Padažui:
- 15 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
- 15 g šviežiai kapotų petražolių lapų,
- 30 ml aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus,
- 30 ml apelsinų sulčių,
- 5 ml balzaminio acto.
Nulupkite apelsinus ir supjaustykite skiltelėmis. Supjaustykite kubeliais sūrį, pankolį ir svogūnus, ir sudėkite į indą su apelsinais ir salotomis. Padažo gaminimas: Į maišytuvą sudėkite alyvuoges ir petražoles. Užpilkite apelsinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir actu. Pagal skonį galite įdėti pipirų ir druskos. Viską gerai suplakite ir pilkite ant supjaustytų salotų.
Skanaus!