Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Apelsinų ir pankolio salotos

 

Jums reikės:

  • 2 didelių apelsinų,
  • 1 vidutinio pankolio šaknies,
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas,
  • 75 g įvairių salotų mišinio,
  • 150 g Frans Hals ožkos sūrio.

Padažui:

  • 15 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
  • 15 g šviežiai kapotų petražolių lapų,
  • 30 ml aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus,
  • 30 ml apelsinų sulčių,
  • 5 ml balzaminio acto.

Nulupkite apelsinus ir supjaustykite skiltelėmis. Supjaustykite kubeliais sūrį, pankolį ir svogūnus, ir sudėkite į indą su apelsinais ir salotomis. Padažo gaminimas: Į maišytuvą sudėkite alyvuoges ir petražoles. Užpilkite apelsinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir actu. Pagal skonį galite įdėti pipirų ir druskos. Viską gerai suplakite ir pilkite ant supjaustytų salotų.

Skanaus!