Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Keptų burokėlių ir laukinių rukolų salotos su sūriu

 

Jums reikės:

  • 3 burokėlių (450-500g)
  • 4 šaukštų alyvų aliejaus
  • 2 šviežių šaukštų apelsinų sulčių
  • 1 šaukšto šviežių citrinų sulčių
  • 1/4 šaukštelio Dižono garstyčių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šviežiai maltų baltųjų pipirų
  • Sauja laukinių rukolų (nupjaustom kietus stiebelius) – laukinės rukolos turi intensyvesnį skonį
  • 140g sūrio Rulo de Queso

 

Įkaitinam orkaitę iki 180°C. Nupjaunam nuplautų burokų lapus ir uodegėles. Burokus aptepam 1,5 šaukšto aliejaus, išdėliojam mažoje skardoje ir kepame 60-85 minutes, vieną kartą juos apverčiant kita puse. Burokai bus iškepę, kai įdūrus šakute, jausis, kad jie minkšti. Atvėsiname, nulupame, supjaustome plonais griežinėliais. Nedideliame dubenėlyje sumaišome apelsinų, citrinų sultis, likusį 2,5 šaukšto aliejų, garstyčias, druską ir pipirus. Suplakame šakute. Sudedame supjaustytus burokėlius ir švelniai juos padengiame mišiniu. Sudedame rukolą ir viską švelniai (geriausia – rankomis) sumaišome, kol apsivelia ingredientai. Padaliname burokėlių ir rukolos salotas į lėkštes ir ant viršaus patrupiname Rulo de Queso sūrį. Pateikiame su šviežia balta itališka duona.

Skanaus!