Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Obuolių ir mėlynojo sūrio salotos

 

Jums reikės:

Užpilui:

  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus,
  • 2 š. raudonojo vyno acto,
  • 1 a/š medaus,
  • 1 a/š grūdėtųjų garstyčių,
  • 1/4 stiklinės smulkinto FOURME D’AMBERT mėlynojo sūrio
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Salotoms:

  • 1 maišelio (apie 150 g) šviežių salotų mišinio,
  • 1/2 stiklinės smulkintų graikinių riešutų,
  • 1 didelio obuolio,
  • 1/2 stiklinės susmulkinto FOURME D’AMBERT mėlynojo sūrio.

Sudėkite salotas ir pusę kiekio riešutų į didelį dubenį. Sumaišykite užpilo ingredientus ir apšlakstykite salotas. Gerai išmaišykite, kad visos salotos pasidengtų padažu. Salotas lygiai paskirstykite į 4 lėkštes. Į kiekvieną lėkštę ant salotų lygiomis dalimis padalinkite obuolį, sūrį ir likusius riešutus.

Skanaus!