Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Itališka duona su Mozzarella

 

 Jums reikės:

  • 150 g brokolių
  • 2 itališkos duonos (Ciabatta) kepalėliai
  • 100 g nusausinto Cammino Dóro Mozzarella sūrio
  • 60 g žolelių sviesto
  • 1 ryšulėlis baziliko
  • 100 g juodųjų alyvuogių
  • 150 g pomidorų
  • Druskos ir pipirų
  • Paprikos prieskonių
  • 1⁄2 ryšulėlio laiškinių svogūnų
  • 180 g krevečių

 

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Nuplautus brokolius padalinkite atskirais žiedynais ir apvirkite tris minutes lengvai pasūdytame vandenyje. Duonos kepalėlius perpjaukite pusiau ir aptepkite sviestu su žolelėmis. Susmulkinkite baziliką, alyvuoges perpjaukite pusiau, nusausinkite brokolius, pomidorus supjaustykite pusiau, paskui skiltelėmis. Ant duonos puselių dėkite pomidorų riekeles ir brokolius, pagardinkite druska, pipirais bei paprika. Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais, baziliku, alyvuogėmis ir krevetėmis, dėkite po didelę riekę mocarelos sūrio. Duonos kepalėlius dėkite į orkaitę ant vidurinės lentynos ir kepkite mažiausiai 10 min.

Skanaus!