Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Spagečiai su Čederiu

 

 Jums reikės:

  • 400g sausų tagliatelle ar spaghetti makaronų
  • 1 pundelis rėžiukų ar 85 g maišelis paruoštų rėžiukų
  • 2 sutrintos česnako skiltelės
  • 75g graikinių riešutų
  • 100g tarkuoto Ilchester Somerset Gold Cheddar sūrio
  • 2 šaukštai itin gryno alyvuogių aliejaus

 

Užvirkite lengvai pasūdytą vandenį dideliame puode, suberkite makaronus ir virkite 8-10 min., kol makaronai taps al dente (ne per daug minkšti). Tuo metu nuplautus ir nusausintus rėžiukus kartu su česnaku dėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Suberkite riešutus ir trumpai pakapokite, suberkite sūrį ir lėtai smulkindami supilkite aliejų. Nusausinkite makaronus, palikdami 2-3 šaukštus virimo vandens, makaronus suberkite atgal į puodą. Ant makaronų supilkite pagamintą pesto padažą, atskiestą vandeniu ir viską lengvai išmaišykite. Patiekite su papildomai užtarkuotu sūriu.

Skanaus!