4 porcijos ar 8 porcijos patiekiant kaip užkandį
Ruošimas: 35 min.
Gaminimas: 20 min.
Ingredientai
- Smulkiai sukapotas svogūnas
- 25g sviesto
- 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
- 250g risotto ryžių
- 150ml sauso balto vyno
- Kelios gijos šafrano (nebūtinai)
- 750ml karšto daržovių sultinio
- 150g llchester Smoked Applewood cheese sūrio
- Smulkintų petražolių
- 25g džiūvėsėlių trupinių
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite svogūną. Kepkite apie 5 min. ant vidutinio stiprumo ugnies, kol svogūnas suminkštės. Suberkite ryžius, gerai išmaišykite ir supilkite baltą vyną. Kai vynas jau bus beveik susigėręs, supilkite dalį daržovių sultinio ir įmeskite šafraną (jei naudojate).
- Maišykite ryžius ir po truputį pilkite sultinį. Tęskite tol, kol baigsis sultinys ir ryžiai bus minkšti, tai turėtų trukti apie 20 min. Padėkite į šalį, kad atvėstų. Tuo metu padalinkite sūrį į 8 kubelius ir įkaitinkite orkaitę iki 200° C.
- Į ryžius suberkite petražoles ir pagardinkite prieskoniais, padalinkite į aštuonias dalis. Drėgnomis rankomis aplipdykite ryžiais sūrio kubelius ir suformuokite pyragėlius. Kiekvieną pyragėlį apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą. Jei norite, pyragėlius prieš kepant galite atšaldyti. Kepkite apie 20 min., kol taps traškūs ir auksiniai.
- Patiekite su traškiomis salotomis.