Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Rūkyto sūrio pyragėliai

 

4 porcijos ar 8 porcijos patiekiant kaip užkandį

Ruošimas: 35 min.

Gaminimas: 20 min.

Ingredientai

  • Smulkiai sukapotas svogūnas
  • 25g sviesto
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • 250g risotto ryžių
  • 150ml sauso balto vyno
  • Kelios gijos šafrano (nebūtinai)
  • 750ml karšto daržovių sultinio
  • 150g llchester Smoked Applewood cheese sūrio
  • Smulkintų petražolių
  • 25g džiūvėsėlių trupinių
  1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite svogūną. Kepkite apie 5 min. ant vidutinio stiprumo ugnies, kol svogūnas suminkštės. Suberkite ryžius, gerai išmaišykite ir supilkite baltą vyną. Kai vynas jau bus beveik susigėręs, supilkite dalį daržovių sultinio ir įmeskite šafraną (jei naudojate).
  2. Maišykite ryžius ir po truputį pilkite sultinį. Tęskite tol, kol baigsis sultinys ir ryžiai bus minkšti, tai turėtų trukti apie 20 min. Padėkite į šalį, kad atvėstų. Tuo metu padalinkite sūrį į 8 kubelius ir įkaitinkite orkaitę iki 200° C.
  3. Į ryžius suberkite petražoles ir pagardinkite prieskoniais, padalinkite į aštuonias dalis. Drėgnomis rankomis aplipdykite ryžiais sūrio kubelius ir suformuokite pyragėlius. Kiekvieną pyragėlį apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą. Jei norite, pyragėlius prieš kepant galite atšaldyti. Kepkite apie 20 min., kol taps traškūs ir auksiniai.
  4. Patiekite su traškiomis salotomis.