Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Vištienos krūtinėlė balto vyno ir sūrio padaže

 

Jums reikės:

  • 4 vištos krūtinėlių;
  • druskos ir pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 1 askaloninio česnako;
  • 1 skiltelės paprasto česnako;
  • 10 ml balto vyno;
  • 12 ml vištienos sultinio;
  • 20 ml grietinėlės;
  • 80 g Apencelio sūrio;
  • 1 ½ šaukšto garstyčių

 

Įtrintas druska ir pipirais vištienos krūtinėles 5 min. pakepinkite alyvuogių aliejuje. Pakepintą vištieną sudėkite į kepimo indą ir dar 15 min. pakepkite iki 120 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Supjaustytus česnakus pakepinkite keptuvėje. Pilkite vyną, sultinį ir grietinėlę, ir maišant pavirkite apie 10 min., kol padažas pradės tirštėti. Galiausiai, sutarkuokite Apencelio sūrį ir sudėkite į padažą kartu su garstyčiomis ir atsargiai išmaišykite. Pagardinkite padažą druska ir pipirais, ir patiekite užpylę padažą ant vištienos. Labai skanu su virtomis šviežiomis bulvėmis ar šparaginėmis pupelėmis.

Skanaus!