Jums reikės:
- 4 vištos krūtinėlių;
- druskos ir pipirų;
- alyvuogių aliejaus;
- 1 askaloninio česnako;
- 1 skiltelės paprasto česnako;
- 10 ml balto vyno;
- 12 ml vištienos sultinio;
- 20 ml grietinėlės;
- 80 g Apencelio sūrio;
- 1 ½ šaukšto garstyčių
Įtrintas druska ir pipirais vištienos krūtinėles 5 min. pakepinkite alyvuogių aliejuje. Pakepintą vištieną sudėkite į kepimo indą ir dar 15 min. pakepkite iki 120 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Supjaustytus česnakus pakepinkite keptuvėje. Pilkite vyną, sultinį ir grietinėlę, ir maišant pavirkite apie 10 min., kol padažas pradės tirštėti. Galiausiai, sutarkuokite Apencelio sūrį ir sudėkite į padažą kartu su garstyčiomis ir atsargiai išmaišykite. Pagardinkite padažą druska ir pipirais, ir patiekite užpylę padažą ant vištienos. Labai skanu su virtomis šviežiomis bulvėmis ar šparaginėmis pupelėmis.
Skanaus!