Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Grybų ir manchego užkepėlė

 

Jums reikės:

  • 2 šaukštų sviesto,
  • 2 stiklinių smulkiai pjaustytų morkų,
  • 2 didelių šviežių laiškinių svogūnų (supjaustyti),
  • 1 ½ stiklinės smulkiai pjaustytų grybų,  
  • 1 ¼ stikllinės riebios grietinėlės,
  • 3 kiaušinių,
  • 2 stiklinės tarkuoto Manchego sūrio,
  • Pagal skonį druskos, maltos raudonosios paprikos ir muskato riešuto.

 

Išlydykite šaukštą sviesto ir jame lėtai (apie 5 minutes) kepinkite morkas ir svogūnus, kol morkos suminkštės. Padidinkite kaitrą, sudėkite likusį sviestą ir apie minutę pakepinkite grybus. Dubenyje lengvai sumaišykite grietinėlę, kiaušinius, druską, maltą papriką ir muskato riešutą. Kartu sudėkit sūrį ir kepintas daržoves. Ištepkite sviestu 6 mažus molinius troškinimo puodelius (“čenachines”), į juos padalinkit daržovių mišinį. Sudėkit puodelius į kepimo skardą, pripildytą karšto vandens. Kepkit 180º C įkantintoje orkaitėje 25 minutes.

Skanaus!