Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Cepelinai su feta ir grybais

 

Jums reikės:

Cepelinams:

  •  1 kg bulvių;
  • 300 g Fetos sūrio;
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g grybų;
  • 50 g susmulkinto svogūno;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Čiobrelių.

Fetos padažui:

  • 300 g Fetos sūrio;
  • 300 ml pieno;
  • 1 šaukšto kukurūzų miltų.

 

Pasūdytame vandenyje išvirkite 350 g neluptų, švariai nuplautų bulvių. Joms išvirus, švariai nulupkite ir sutrinkite. Likusias bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Naudodami marlę ar kitą audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite. Gerai išminkyti bulvių masę yra labai svarbu, nes kitaip, verdant, cepelinai gali suirti. Įpilkite į keptuvę šiek tiek aliejaus ir pakepinkite susmulkintus grybus ir svogūnus. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Dubenyje sumaišykite Feta sūrį ir kiaušinį iki vienalytės masės. Pakepintą mišinį sukrėskite į dubenį su Feta mišiniu ir viską gerai išmaišykite. Formuokite cepelinus. Pirmiausia, iš paruoštos bulvių masės pasiruoškite apvalius kukulius (80-90 g), kad cepelinai gautųsi vienodo dydžio. Imkite kiekvieną kukulį (prieš tai rankas sudrėkinkite drungnu vandeniu), jį suspauskite (kaip blyną, 1 cm storio), pirštais padarykite nedidelę įdubą, į ją dėkite įdarą, iš visų šonų atsargiai užlenkite ir formuokite delnais pailgą formą. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį, į kurį prieš tai įberkite kukurūzų miltus. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes. Išimkite iš vandens ir nuvarvinus, dėkite į lėkštę.

Padažas:

Supilkite pieną į puodą ir sudėkite susmulkintą Fetos sūrį. Nuolat maišydami užvirinkite padažą iki švelnios kreminės konsistencijos. Baigiant ruošti padažą įdėkite kukurūzų miltus, kad padažas taptų tirštesnis. Pilkite padažą ant cepelinų ir mėgaukitės.

Skanaus!