Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Moliūgo fondiu

 

Jums reikės:

  • 1 moliūgo (iki 5 kg, ar mažesnio);
  • 1 šaukšto sviesto;
  • 200 ml neriebios grietinėlės;
  • 400 g tarkuoto Ementalio sūrio;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 100 ml balto sauso vyno;
  • Žiupsnelio malto muskato;
  • Žiupsnelio jūros druskos.

 

Nupjaukite apatinę moliūgo dalį taip, kad jis stabiliai stovėtų and lygaus paviršiaus. Nupjaukite kepurėlę ir išskaptuokite vidų. Vidines sieneles gausiai patepkite kambario temperatūros sviestu, užvožkite "dangtį" ir 30-40 minučių pašaukite į iki 180oC įkaitintą orkaitę. Fondiu masė: grietinėlę, sūrį, česnaką, vyną sumaišykite puode, įberkite muskato bei jūros druskos ir pašildykite. NEUŽVIRTI! Į apkepusį moliūgą supilkite masę ir mirkykit pasirinktinai - duoną, daržoves, traškučius... Pats skanumynas lieka galui - moliūgo sieneles kabinkite šakute ir mėgaukitės moliūgo minkštimu, prisigėrusiu puikaus kvapo ir skonio ingredientų.

Skanaus!