Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Aksominė (trinta) pastarnokų sriuba su Mimolette

 

Jums reikės:

  • 500 g lupto pastarnoko;
  • 80 g Mimolette sūrio;
  • 2,5 stiklinės šilto vištienos sultinio;
  • 150 ml riebios grietinėlės;
  • 4 laiškinių česnakų;
  • 1 saliero;
  • 30 g sviesto.

Gilioje keptuvėje ant sviesto pakepinkite smulkiai pjaustytus laiškinius česnakus, kol suminkštės. Supjaustykite salierą ir pastarnoką kubeliais ir sumaišykite su keptuvėje esančiais česnakais. Supilkite vištienos sultinį ant daržovių ir pagardinę druska ir pipirais, palikite virti apie 25 minutes. Tuo tarpu, pasinaudoję vaisių ir daržovių skustuku, labai plonai patarkuokite sūrį. Kai tik sriuba išvirs, pagardinkite ją grietinėle ir, išpilstę į lėkštes, apibarstykite tarkuotu sūriu.

Skanaus!