Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Blue Stilton sūrio, porų ir grybų sriuba

 

Jums reikės:

  • 450g porų;
  • 50g sviesto;
  • 700ml daržovių sultinio ;
  • 300ml pieno ;
  • 225g bulvių, nuluptų ir supjaustytų;
  • 20g džiovintų grybų;
  • 75g Blue Stiltono sūrio;
  • 4 šaukštų krienų;
  • 4 šaukštų grietinės ;
  • 1 marinuoto agurko garnyrui.

 

Padalinkite porą išilgai į keturias dalis, nuplaukite ir supjaustykite smulkiai. Ištirpinkite sviestą dideliame puode, sudėkite porus, 3-4 minutes pakepinkite kol suminkštės. Supilkite daržovių sultinį, pieną, bulves ir džiovintus grybus. Užvirkite ir virkite 20 minučių. Kai bulvės suminkštės, pridėkite Stilton sūrio ir išlydykite iki vientisos masės. Pabaigai įdėkite krienų, grietinės ir patiekite nedideliuose dubenėliuose.

Skanaus!