Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Quiche su obuoliais ir mėlyno pelėsio sūriu

 

Jums reikės:

Įdarui:

  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 vidutinio dydžio obuolio
  • 60-80g sūrio Azul-Bleu Cremeux
  • 2 kiaušinių

Pagrindui:

  • 300ml miltų
  • 1 šaukšto cukraus
  • 85g sviesto
  • 1 šaukšto šalto vandens
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos

 

Pagrindui skirtus sausus produktus suberiame į dubenį. Ten pat suberiame gabalėliais supjaustytą sviestą ir trindami tarp pirštų padarome kažką panašaus į trupinius. Tuomet išplakame kiaušinį su vandeniu ir supilame ant miltų. Iš pradžių šakute, o vėliau rankomis suminkome tešlą į vieną gumulą. Tešlą šiek tiek suplojame, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą bent 3 valandoms.  Kai tešla atvės, iškočiojame blyną, kurį įtiesime į kepimo formą. Tešlos negalima tempti, nes kepant ji vėl susitrauks. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Iškočiotą tešlą įtiesiame į 22 cm skersmens kepimo formą, suformuojame kraštelius. Pagrindą subadome šakute.  Tuomet ant tešlos uždedame lakštą kepimo popieriaus. Pagrindą pašauname į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 min. kol tešla pagels. Kol kepa tešla, nedideliame prikaistuvyje ištirpiname sviestą, suberiame smulkiai supjaustytą svogūną, beriame druskos ir pipirų ir pakepiname, kol svogūnas suminkštės. Svogūną sudedame ant pyrago pagrindo ir paskleidžiame tolygiai. Obuolį nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Obuolio ir sūrio kubelius sudedame ant pagrindo. Grietinėlę išplakame su kiaušiniais ir užpilame ant viršaus. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min, kol pyrago viršus gražiais pagels. Iškepusį šiek tiek atvėsiname ir ragaujame. Labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Skanaus!