Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Trinta bulvių sriuba su Rondin avių sūriu

 

Jums reikės:

  • Bulvių 750 g
  • Svogūnų 2 vnt.
  • Morkų 1 vnt.
  • Salierų1 vnt. (gabalėlis)
  • Porų 1 vnt.
  • Riebalų mišinio (tepamo) 1 valg. š.
  • Druskos 1 žiupsnelis
  • Pipirų 1 žiupsnelis
  • Nuoviro (daržovių) 1 arbat. š.
  • Grietinėlės 2 valg. š. 
  • Aliejus 4 valg. š.
  • Šalavijų 100 g (pusė saujos)
  • Avių sūrio Rondin (trupinto) 100 g

Bulves nuskuskite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, uždenkite ir palikite pastovėti. Svogūnus, morkas, salierą ir baltąją poro dalį nuvalykite ir supjaustykite. Riebalus įkaitinkite puode, sudėkite pjaustytas daržoves ir kepinkite 5 minutes. Sudėkite nusunktas bulves, apipilkite daržovių nuoviru ir virkite 45 minutes. Daržoves sutrinkite trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite grietinėlės kremo. Pusę saujos šalavijų lapelių pakepinkite 4 šaukštuose aliejaus. Ant sriubos užbarstykite trupinto avių sūrio, uždėkite šalavijų.

Skanaus!