Jums reikės:
- Bulvių 750 g
- Svogūnų 2 vnt.
- Morkų 1 vnt.
- Salierų1 vnt. (gabalėlis)
- Porų 1 vnt.
- Riebalų mišinio (tepamo) 1 valg. š.
- Druskos 1 žiupsnelis
- Pipirų 1 žiupsnelis
- Nuoviro (daržovių) 1 arbat. š.
- Grietinėlės 2 valg. š.
- Aliejus 4 valg. š.
- Šalavijų 100 g (pusė saujos)
- Avių sūrio Rondin (trupinto) 100 g
Bulves nuskuskite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, uždenkite ir palikite pastovėti. Svogūnus, morkas, salierą ir baltąją poro dalį nuvalykite ir supjaustykite. Riebalus įkaitinkite puode, sudėkite pjaustytas daržoves ir kepinkite 5 minutes. Sudėkite nusunktas bulves, apipilkite daržovių nuoviru ir virkite 45 minutes. Daržoves sutrinkite trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite grietinėlės kremo. Pusę saujos šalavijų lapelių pakepinkite 4 šaukštuose aliejaus. Ant sriubos užbarstykite trupinto avių sūrio, uždėkite šalavijų.
Skanaus!