Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Trinta moliūgų sriuba su lydytu rūkytu sūriu

 

Jums reikės:

  • 500 g moliūgo;
  • poros vidutinio dydžio bulvių;
  • nedidelio svogūno;
  • gerai prinokusio nektarino;
  • šaukšto baltojo vyno acto;
  • pusės litro verdančio vandens;
  • šaukštelio medaus arba cukraus;
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį;
  • 150 g rūkyto lydyto sūrio su pipirais.

Moliūgą ir bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustykite svogūną ir nektariną. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite moliūgus ir šiek tiek pakepinkite. Tada suberkite bulves, svogūnus, nektariną, užpilkite verdančiu vandeniu, pagardinkite druska, pipirais, medumi arba cukrumi, įpilkite acto ir palikite troškintis, kol suminkštės (bent 20 minučių). Tuo metu gabalėliais supjaustykite rūkytą lydytą sūrį. Kai daržovės suminkštės, suberkite sūrį į sriubą, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Maišydami šiek tiek atvėsinkite, tada sriubą sutrinkite blenderiu ir dar šiek tiek pakaitinkite. Jei sriuba bus per tiršta, atskieskite pienu arba liesa grietinėle.

Skanaus!