Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Makaronų ir sūrio apkepas

 

Jums reikės:

  • Makaronų 500g (mėgstamų);
  • Svogūnų 50g (smulkintų);
  • Česnakų 50g (smulkintų);
  • Garsyčių miltelių 5g;
  • Juodųjų pipirų pagal skonį;
  • Konservuotų savo sultyse pomidorų 100g;
  • Čederio sūrio 100g;
  • Tarkuoto parmezano sūrio 50g;
  • Jogurto 70g;
  • Alyvuogių aliejaus 2 šaukštus.

Makaronus išvirkite, smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje su pipirais, suberkite tarkuotą čederį ir kaitinkite, kol jis išsileis. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite jogurtą, garstyčių miltelius. Padažą sumaišykite su makaronais ir smulkintais konservuotais pomidorais, pasūdykite, supilkite į kepimo formą ir užbarstykite parmezano (ar kito panašaus sūrio). Apie 15–20 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!