Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Porų ir čederio sūrio Black Bomber pyragas su graikiniais riešutais ir brendžio padažu

 

Jums reikės:

  • 150 g Black Bomber čederio sūrio
  • 50 g graikinių riešutų
  • 100 g porų
  • 4 kiaušinių
  • 100 ml grietinėlės
  • 500 g greitai iškepančios jau paruoštos tešlos
  • 10 ml brendžio
  • 5 ml sidro acto
  • 50 ml alyvuogių aliejaus

Tešlą iškočiokite ir ja išklokite kepimo formą, suformuojami iš tešlos krepšelį – tartaletę. Supjaustykite porus, graikinius riešutus ir pakepinkite ant mažos ugnies, kol suminkštės, bet ne kol pakeis spalvą!

Dėkite porus ir graikinius riešutus į tartaletę. Black Bomber sūrį supjaustykite mažais kubeliais ir berkite ant porų ir riešutų.

Suplakite kiaušinius ir grietinėlę – šį mišinį supilkite į tartaletę. Pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol dailiai apskrus ir kiaušiniai iškeps.

Keptuvėje pakaitinkite brendį, sidro actą ir alyvuogių aliejų. Šiuo padažu apšlakstykite pyragą prieš tiekdami.

Skanaus!