Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Sūrio ir pomidorų pyragas

 

 

Jums reikės:

  • Stiklinės kvietinių miltų;
  • Stiklinės rupių miltų;
  • 200 g sviesto;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 3 pomidorų;
  • 230 g Rulo de Cabra su žolelėmis;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • Šaukšto medaus;
  • 2 šaukštų garstyčių;
  • Kelių šakelės čiobrelių;
  • Žiupsnelio pipirų.

Atšaldykite sviestą ir supjaustykite kubeliais. Miltus berkite į virtuvinio kombaino indą, dėkite sviestą, druskos, pilkite apie 5 šaukštus vandens. Minkykite kietoką tešlą, suvyniokite ją į plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Pomidorus ir sūrį supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais. Tešlą iškočiokite į apskritą lakštą, išklokite juo skardą. Dugną lengvai patepkite garstyčiomis, o ant jų sluoksniuokite pomidorų ir sūrio griežinėlius.  Aliejų sumaišykite su medumi ir šiuo mišiniu apšlakstykite pyrago viršų, užberkite druskos, pipirų ir susmulkintų čiobrelių. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol dailiai apskrus. Patiekite šiltą.

 

Skanaus!