Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Kiaulienos kepsneliai su Raclette sūriu

 

 

Ingridientai:

3 vš balto vyno;

1 vš dižono garstyčių;

1 vš medaus;

1 svogūnas;

1 obuolys;

4 kiaulienos nugarinės pjausneliai;

125 g Raclette sūrio;

375 g žalumos, pasirinktinai (salotos, špinatai, daigai );

druska ir pipirai;

 

Dubenyje kartu išplakite vyną, garstyčias ir medų. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite obuolius, svogūną ir sumaišykite. Į pasiruoštą marinatą sudėkite pjausnelius ir palaikykite apie 30 min. Įkaitinkite grilinę ir kepkite kiaulienos kepsnius  ant grotelių iš vienos pusės apie 3-4 min. Apverskite ir uždėkite sūrio griežinėlius. Ir toliau kepkite  apie 3-4 min., priklausomai nuo mėsos storio. Leiskite pastovėti apie 2 minutes. Pabarstykite  žalumos tarp kiaulienos pjausnių ir iš karto patiekite.

 

Skanaus!