Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Moliūgų ir Mozzarela sūrio paplotėliai

 

 Jums reikės:

  • 6 lapelių šaldytos bemielės tešlos
  • puse puodelio moliūgų tyrės
  • 2 šaukštai skulkintos Mozzarella sūrio
  • 2 šaukštai cukraus
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • šaukštelis cinamono cinamono
  • šaukštelis muskato
  • Aliejaus kepimui
  • Kiaušinio
  • Cukraus pudros

Į dubenį sutrinkite Mozzarella sūrį, sudėkite moliūgų tyrę, cinamoną, maltą muskatą, cukrų ir vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite. Atskirame dubenėlyje išplakite kiaušinį su trupučiu vandens. Atšildykite tešlos lapelius ir padalinkite pusiau. Visus kraštelius patepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite po šaukštą paruoštos masės. Tešlos lapelius suformuokite į trikampį ar kitą Jums patinkančią formą, sulipindami naudojant plaktą kiaušinį. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir sudėkite tešlos trikampius. Kepkite 25-30 sekundžių abi puses, kol įgaus auksinę spalvą. Išėmus moliūgų paplotėlius iš keptuvės nusausinkite juos ir sudėję į lėkštę pabarstykite cukraus pudra.


Skanaus!