Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Ricottos pyragas

 

 Jums reikės:

  • 20 ml (4 šaukšteliai) razinų
  • 75 ml (5 šaukšteliai) įvairių cukruotų vaisių
  • 45 ml (3 šaukšteliai) romo
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 1 kiaušinis
  • 675 g (2 3⁄4 puodelio) Cammino Dóro Ricotta sūrio
  • 30 ml (2 šaukštai) miltų
  • 125 ml (1⁄2 puodelio) minkšto cukraus
  • 3 kiaušinių baltymai

Pyrago pagrindui:

  • 50 ml ištirpinto nesūdyto sviesto
  • 375 ml trapių sausainių trupinių

Dubenyje sumaišykite razinas, cukruotus vaisių gabaliukus ir romą ir atidėkite vienai valandai. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C ir paruoškite pyrago pagrindą: sumaišykite sviestą ir sausainių trupinius ir suberkite į 20 cm dydžio pyrago formą, išlyginkite lengvai paspausdami. Į dubenį supilkite kiaušinių trynius, vieną visą kiaušinį, sūrį ir cukrų ir plakite elektriniu plakikliu apie 3-4 min., kol gausite kreminę švelnią masę. Įmaišykite miltus ir rome mirkytas razinas. Kitame dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir palengva įmaišykite į sūrio kremą. Supilkite kremą ant sausainių pagrindo ir kepkite orkaitėje ant vidurinės lentynos apie 50 min. Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir leiskite pyragui palengva atvėsti apie vieną valandą. Prieš patiekiant supjaustykite labai aštriu peiliu.

 

Skanaus!