Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Mascarponės putėsiai su raudonaisiais apelsinais

 

 Jums reikės:

  • 3 raudonieji apelsinai
  • 125 ml (1⁄2 puodelio) raudonųjų apelsinų sulčių
  • 125 ml (1⁄2 puodelio) cukraus
  • 45 ml (3 šaukštai) apelsinų likerio
  • 250 g (1 puodelis) kambario temperatūros Cammino Dóro Mascarpone sūrio
  • 250 ml (1 puodelis) grietinėlės
  • 4 sutrupinti sausainėliai (damų piršteliai)

Nuo dviejų apelsinų nutarkuokite žievelę ir atidėkite į šalį. Virš didelio dubens nulupkite apelsinus, pašalinkite nuo skiltelių visas odeles ir supjaustykite skiltelėmis palikdami tik minkštimą, skilteles dar padalinkite į tris dalis. Apelsinų gabaliukus palikite dubenyje, supilkite sultis ir trečdalį cukraus. Išmaišykite ir palikite pastovėti kambario temperatūroje, kol gabaliukai permirks apelsinų sultimis ir cukrumi. Tuo metu į dubenį sudėkite sūrį ir ištrinkite mediniu šaukštu, kol sūris taps kremu. Suberkite apelsinų žieveles, likerį ir gerai išmaišykite. Kitame dubenyje išplakite grietinėlę su likusiu cukrumi iki standumo. Naudodami medinę mentelę po truputį įmaišykite grietinėlę į mascarponės kremą. Keturiuose desertiniuose indeliuose sluoksniuokite kremą, sutrupintus pirštelius ir apelsinų gabaliukus su sirupu. Prieš patiekdami pusvalandį palaikykite šaldytuve.

Skanaus!