Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Wensleydale sūrio paplotėliai

 

Jums reikės:

  • Valgomasis šaukštas sviesto
  • 220 g, išsijotų miltų
  • 110 g. tarkuoto Wensleydale sūrio
  • žiupsnelis cinamono
  • 110 g. pieno
  • 1 kiaušinio trynys
  • 220 g. Grietinės
  • 1 apelsinas, nuluptas ir supjaustytas skiltelėmis
  • 2 šaukštai. apelsinų likerio
  • 1 šaukštas cukraus pudros

Įkaitinkite orkaitę iki 220 C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite sviestą į miltus ir minkykite tol, kol masė primins smulkius džiūvėsėlius. Sudėkite pusę sūrio ir cinamono. Palaipsniui supilkite pieną, ir minkykite kol mišinį bus galima formuoti. Iškočiokite tešlą maždaug 1cm storio ir apvaliu pjovikliu iškirpkite apskritus paplotėlius. Dėkite paplotėlius ant kepimo popieriaus ir patepkite juos kiaušinio trynio ir vandens mišiniu ir apibarstykite likusiu sūriu. Kepkite orkaitėje 10-15 min. kol paplotėliai įgaus auksinę spalvą. Sumaišykite grietinę, apelsinų skilteles, sultis, apelsinų likerį ir cukraus pudrą kartu į vieną masę. Išėmus paplotėlius iš orkaitės leiskite jiems atvėsti ir patiekite su apelsinų kremu.

Skanaus!