Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

EDAM SŪRIO FONDIU

 

Jums reikės:

  • skiltelės česnako
  • 175 ml (3/4 puodelio) balto sauso vyno,
  • 750 ml Edam sūrio
  • 2 prinokusių avokadų
  • 45 ml (3 šaukštų), citrinų sulčių
  • 60 ml (1/4 puodelio) grietinės
  • 30 ml (2 šaukštų) Kukurūzų krakmolo
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Ant nedidelės ugnies pašildykite vyną. Vynui įkaitus, bet neužvirus, sudėkite tarkuotą sūrį ir maišykite tol, kol jis visiškai išsilydys. Atskirą indą sudėkite avokadų minkštimą ir sutrinkite su cirtinų sultimis. Į indą su avokadais supilkite grietinę ir kukurūzų krakmolą. Gerai išmaišykite. Gautą masę sumaišykite su vyno ir sūrio mišiniu ir truputėlį pašildykite. Jei mišinys per skystas įdėkite daugiau sūrio, o jei per tirštas įpilkite šiek tiek baltojo vyno. Pagardinkite mišinį druską ir pipirais. Ištrinkite fondiu puodą česnaku ir supilkite paruoštą šiltą fondiu mišinį. Sūrio fondiu turi būti šiltas, bet ne per karštas. Valgyti galima su duona, daržovėmis, virtos mėsos gabaliukais.

Skanaus!