Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

BRINZA DESTAN

Bulgarų pasididžiavimas...
 

Brinza Destan – tai bulgarų sūrio kūrėjų pasididžiavimas. Brinza yra gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno ir brandinamas sūryme. Tai minkštas ir trapus 43% riebumo sūris, sūraus bei rūgštoko skonio. Brinza dažniausiai yra gaminamas blokais ir turi šiek tiek grūdėtą tekstūrą. Prieš vartojimą patariama keletui minučių pamerkti sūrį į mineralinį vandenį arba pieną, tuomet jis tampa dar gardesnis.

Šio sūrio gamintojas, kompanija Destan įsikūrė 1994m, Silistros mieste, šiaurės rytų Bulgarijoje. Bulgariškas Brinza sūris tradiciškai yra gaminamas iš ožkų ar avių pieno.  Destan kompanijos sūrio meistrai Brinza sūrį gamina tik iš 100% karvių pieno, kuris suteikia sūriui švelnesnį skonį. Pasak legendos, pirmasis Bulgariškas brinza sūris atsirado arabų pirklio avies vynmaišyje, kai jis jame nešėsi pieną. Dėl šilumos ir bakterijų poveikio, surūgęs pienas pavirto į sūrio gabalą.

Šis Brinza sūris  iš Bulgarijos pagardins mėsos su daržovėmis patiekalus, galite dėti į trintas sriubas. Šis sūris skanu su svogūnais, česnakais, baklažanais, bulvėmis. Supjaustytas riekutėmis ir apkeptas folijoje, tinka užkandai prie gėrimų, ypač sauso vyno ar vynuogių sulčių.

 

 


 
Capellini spagečiai su krevetėmis ir Brinza sūriu
   
 
Keptų burokėlių salotos su Brinza sūriu